torsdag den 20. september 2018

Julen starter tidligt hos Cancerkort

Lige nu er jeg igang med at tælle, og jeg skal tælle til store tal i mine kortkasser igen i år. Igen i år skal der nemlig leveres mange kort til skolen i Værløse.

De sidste par år har jeg leveret til og fra kort eller julegavemærker (kært barn har mange navne) til nogle skoleklasser i Værløse. Igen i år giver de den en skalle med salg af til og fra kort.De sælger pakkerne for 25 kroner stykket. Klassen beholder 10 kroner selv, som tak for hjælpen. Og det er virkelig helt vildt, hvad deres indsats kan gøre af forskel. Både for Cancerkort og dermed også for Foreningen Cancerramte Børn, men faktisk også for ungerne i klasserne. Det er da en supergod måde at samle penge ind til klasse til aktiviteter eller lejrskoleturen.

Her er den besked, som jeg modtog fra Winnie (mor til et barn, der har haft kræft) efter, at de havde afsluttet sidste år salg.

Hej søde Berit 

Vi har virkelig haft meget glæde af at sælge cancerkort i drengenes klasser de sidste par år! Vi har valgt at sælge kortene for 25 kr, hvoraf de 10 kr går til klassen, og de 15 kr går til Foreningen Cancerramte Børn. Alle børn i klassen har fået udleveret 20 kort og har gjort deres bedste for at få dem alle solgt.

Det har været en kæmpe læring for børnene at gøre noget godt for de kræftsyge børn. Det har bl.a. givet anledning til nogle gode snakke i klassen og en åbenhed omkring det at have noget med i bagagen/være anderledes. 

Dette har styrket fællesskabet og forebygget mobning. Klasselærerne har været begejstrede for initiativet og muligheden for at bringe ekstra liv til undervisningen. Vi har også givet klasselærerne fuld råderet over de indsamlede penge til klassen. Klasselærerne har så snakket med klassen om, hvilke udflugter de godt kunne tænke sig at bruge pengene på. 

Gennem de sidste par år har vores drenge og deres klasser både været i Zoologisk Have, Eksperimentarium, Den Blå Planet, Ripley’s Believe It or Not og Guinness World Records Museum. Det er noget, der ikke normalt er økonomi til, og desuden giver det en ekstra dimension, når man SELV har tjent pengene til turen. 

Klasselæreren i den yngstes børnehaveklasse fortalte, at hendes klasselærer-kollegaer i de andre klasser havde været meget misundelige og spurgt, om det var muligt, at deres klasser også kunne få lov til at sælge cancerkort næste år. Så der er god efterspørgsel fra alle kanter. 

Foreningen Cancerramte Børn er jo også super taknemmelige for de flotte donationer. De gør en kæmpe forskel for de kræftsyge børn og deres familier og sørger for lyspunkter midt i en meget svær tid, hvilket er helt uvurderligt. 

Jeg er ikke sikker på, at vi var sluppet så ”helskindede” igennem begge Sanders forløb, hvis det ikke var for Foreningen Cancerramte Børn. Vores ældste dreng blev nemlig diagnosticeret med en hjernetumor som 3-årig og fik tilbagefald med en ny hjernetumor som 5-årig. Jeg er netop valgt ind i Foreningen Cancerramte Børns bestyrelse, så jeg skal personligt sørge for, at pengene kommer til at gøre nytte! Foreningen er uundværlig for familier som vores! 

De gør et kæmpe arbejde for både de kræftramte børn og hele familien. 

Kærlig hilsen Winnie 


Jeg skylder faktisk at sige, at salget på Winnies sønners skole i 2017 gav kr. 18.000 til Cancerkort. Fantastisk flot stykke arbejde. I år har hun så bestilt 1300 pakker samt nogle små A7 kort. Så nu må jeg vist igang med at tælle sammen, hvor meget jeg har på lager. 

2 kommentarer:

  1. Hold da op en dejlig besked fra Winnie. Dejligt at så mange får noget ud af de små til og fra kort.

    SvarSlet
  2. Sikke en fantastisk historie. De kort giver glæde hele vejen rundt. Hos kortmageren med tanke på at gøre en god gerning; Hos sælgeren, der både gør en god gerning og samler penge til en fed oplevelese med klassekammeraterne; Hos køberen, der med glæde i sind giver gaver til sine nære og kære samtidig med at man har støttet et godt formål og fået noget smukt ud af det og sidst men absolut ikke mindst hos de cancerramte familier, der får et pusterum og muligheder, der ellers ikke ville være muligt. Det er SÅ fantastisk

    SvarSlet