lørdag den 14. september 2013

Årets medlem hos FCB

Hvert år i september holder Foreningen Cancerramte Børn et weekendarrangement for ca 50 familier. En weekend med foredrag, wellness, mad, underholdning, forkælelses og erfaringsudveksling for familier, hvor barnet enten har haft kræft eller er i behandling.

Jeg var blevet bedt om at komme, men da jeg skulle til DM i agility lørdag og søndag, var jeg nødt til at køre igen fredag aften.

Der var mange skønne unger - rigtig mange med små skaldede isser eller en meget kort pjusket frisure. Sonder i næserne og børn med varige mén af deres sygdom eller behandling. Jeg er sikker på, at de og deres forældre og de raske søskende nød godt af denne weekend.

F.eks sad jeg ved siden af en familie, hvor pigen var rigtig sløj og "ugidelig" ovenpå en nylig overstået kemokur. Hun sad bare og hang hos sin mor og ville bare gerne over i deres "lejlighed". Pludselig kom "Spille Tom" på scenen med sin guitar og især alle de børn, som bliver behandlet på Rigshospitalet blev helt vilde (fordi Spille Tom ofte kommer der og underholder børnene). Pigen ved siden af mig var ingen undtagelse. Hun sprang op og spurtede op til scenen. Det var SÅ livsbekræftende at være tilskuer til.

Jeg var faktisk også en tur på scenen. Det gjorde nu ikke børnene helt så vilde. Jeg blev kåret som Årets FCB medlem. En fin titel, der gives til et medlem, der udmærker sig ved en helt særlig indsats for Foreningen. Tja jeg har jo ikke hekset helt alene med alle de her kort, så jeg skylder da en stor tak til alle de flittige hænder, som har hjulpet mig både med produktion og salg. Siden 2009 er det blevet til intet mindre end kr. 195.000.

Med hæderen fulgte også en kæmpe buket blomster
Lige nu samler jeg kræfter til årets slutspurt med bl.a flotte og håndlavede til og fra kort. Det er alllerede tydelig for mig at se nu, at jeg virkelig får brug for et par hjælpende hænder - eller snarere mange.....

6 kommentarer:

 1. Stort tillykke med hæderen, og dejligt at høre om den effekt arrangementerne har på de berørte familier, vi så en gruppe på Bakken for et par uger siden og det var også en tur arrangeret af
  foreningen

  SvarSlet
 2. Hvor flot, både med hæderen og indtjeningen til foreningen

  SvarSlet
 3. Tillykke med den fine titel :) Ved du om der bliver mulighed for at aflevere kort til convention i Middelfart ? Har nemlig en kasse stående til dig, og havde faktisk lige i dag tænkt at det var på tide at komme igang med til-og-fra kort til dig :)

  SvarSlet
 4. Tillykke med det Berit - du har om nogen virkelig fortjent det. Det er et virkelig flot stykke arbejde...

  Og ja - hvor må det have været livsbekræftende med alle ungerne og "Spille Tom". Hvor er det dejligt, der kan arrangeres sådanne ting, der kan glæde og give gode oplevelser.
  Jeg glemmer i hvert fald ikke, da Silas berettede om en af sine ture i Legoland. Han havde i hvert fald fået en på opleveren... :-D

  SvarSlet